Hogyan lett egy üzletház emeletén lévő kis bemutatóteremből rengeteg kihívás és akadály ellenére országosan ismert konyhabútor vállalkozás?

A Cliff konyhák kft története titkokról, buktatókról, hitről és felemelkedésről...

1993. Május 13. Az alapítás

Az első lépések

1993. május 13-án alapítottuk meg hivatalosan első konyhabútor vállalkozásunkat! A kezdetekben egyedi bútorokkal, személyes kérések megvalósításával foglalkoztunk.

Festett bútorok elsőkként!

Mi készítettük Sopronban az első festett bútorokat. Ekkoriban a kisebb vállalkozások sem a technológiát sem az anyag használatát nem ismerték.

1993. Május 13. Az alapítás
1995. Bútorvilág Kiállítás

A nagyközönség előtt

1995-ben indítottuk útjára azt a 17 éven át tartó szokásunkat, hogy időről időre megjelentünk a legrangosabb hazai konyhabútor kiállításokon.

Az első ilyen alkalommal bútorfrontokat mutattunk be, amelyek között voltak egyedi festett darabok is.

1995. Bútorvilág Kiállítás
1996. Irány Svédország!

Svéd kapcsolat kezdete

Az 1996-os Bútorvilág Kiállításon kezdődött egy a mai napig tartó virágzó kapcsolat. Az első szállítmány 2004 őszén került kamionba. Azóta a termékeinket TIDAKÖK néven már Svédországban is megvásárolhatóak.

1996. Irány Svédország!
1996. Az első konyhastúdió

Az első konyhastúdiónk

1996 nyarán nyitottuk meg első konyhastúdiónkat a soproni Korona üzletház emeletén. Szorgos gyermekeink és barátok segítettek, hogy minden a helyére kerüljön. Nem sokon múlott, hogy aznap ügyes kis segítőink nem ürítették ki a McDonalds fagyi készletét. 🙂

5 konyha 10 négyzetméteren?

Azért ezzel mi sem próbálkoztunk meg, de annyira szűkös volt a helyünk, hogy a kiállított konyhabútorok mélysége mindössze 20 cm volt. Így esztétikailag szép látványt nyújtottak, de a funkcióikat nem lehetett kipróbálni. Egyetlen teljesen felszerelt konyhának azonban itt is találtunk helyet, így az érdeklődők minden újdonságot kipróbálhattak.

1996. Az első konyhastúdió
1999. Bánfalvi raktáráruház

Nagy bemutatótér, rideg környezet

2-3 év múlva már a soproni Bánfalvi úton lehetett minket megtalálni. Egy raktáráruházat alakítottunk át konyhastúdióvá.

1999. Bánfalvi raktáráruház
2002. Szabré konyhastúdió

Szabré Konyhastúdió

2002-ben a Bánfalvi úti raktár kezdett otthonos megjelenést nyerni. Az keskeny ablakok óriási kirakattá váltak és felkerült a Szabré konyhastúdió felirat, belül pedig 17 db felszerelt kiállított konyha várta az érdeklődőket.

Miért pont Szabré konyhastúdió?

A Szabré egy Izraelben őshonos szinte kipusztíthatatlan kaktuszfajta. Ez az a sivatagi kaktusz, ami kívülről kemény, belül viszont puha. Ehető a gyümölcse és nagyon édes.

2002. Szabré konyhastúdió
15 viszonteladó

Kiépült az országos hálózat

2002 és 2008 között 15 partnerrel dolgoztunk együtt. A gyártás kapacitására stabil és elégedett viszonteladói kör tudott kiépülni.

Beszállítás az IKEA-nak

Ezekben az években az IKEA számára is folyamatosan szállítottunk furnérozott bútor alkatrészeket. Az IKEA nagyon magas színvonalat és precizitást követelt meg. Ha 1-2 hiba előkerült volna a szállítmányokban az utána hatalmas pluszmunkát jelentett volna mindannyiunknak.

15 viszonteladó
2006-os Pannon Design kiállítás

Pannon Design Vásárdíj a Presidentnek 

Ekkoriban mi képviseltük a modern konyhák között az előre mutató tervezést és megjelenést. Egyik külföldi megfigyelő így nyilatkozott: „Nem gondoltam volna, hogy Magyarországon van ilyen modern, jövőbemutató konyha.” 

A President azóta több frissítésen átment és sokaknak továbbra is nagy kedvence maradt tekintélyes megjelenésével, letisztult kialakításával és modern küllemével.

2006-os Pannon Design kiállítás
2007. nyár, ősz – Kibővült a bútorgyár.

Peresztegi bútorgyár fejlesztése 

A két különálló csarnok közé egy összekötő szakasz került be. A fejlesztés lehetőséget adott a folyamatosan növekvő igények, megrendelések kiszolgálására.

2007. nyár, ősz – Kibővült a bútorgyár.
2008-as gazdasági világválság

Bukás helyett változtatás

A 2008-as gazdasági világválság maga alá temette a viszonteladói hálózatunkat. A piaci igények megváltoztak. 3-4 viszonteladóval folytattuk tovább a munkát és sokkal erősebben koncentráltunk a saját ügyfélkör kiépítésére. 

2008-as gazdasági világválság
2008-tól egyedi bútorok

Prémium bútorok személyes igényekre

A körülményekre reagálva a Cliff egyedi gyermekbútor kínálatot mutatott be. Ezekben az években kezdtük a közös munkák Somlai Tibor neves belső építésszel. Egyik projektünk egy magánklinika, és számos magán lakás.

Pintér Szilvia belsőépítésszel 2014 óta dolgozunk együtt, egyik közös munkánk a budapesti Kempinski hotel belső terében található 2 látványkonyha és a hozzácsatlakozó gardrób. Az egyedi konyhabútorok mellett ekkoriban a nappalik és a dolgozószobák, de még akár lépcsőfeljárók és gardróbok is általunk készültek.

2008-tól egyedi bútorok
2010. szeptember 26. Konyhabútorunk a Stáhl Konyhájában

Egy évadon át a Stahl konyhájában

2010. szeptember 26-án volt az első közvetítés a TV2 stúdiójából, ahol Stahl Judit a Cliff konyhák Concerto konyhabútorában főzött. Három hónapon keresztül Stahl Judit ebben a konyhában készítette el csodás receptjeit.

2010. szeptember 26. Konyhabútorunk a Stáhl Konyhájában
2011. Lakáskultúra Kiállítás

Az utolsó Lakáskultúra kiállítás

2011-ben vettünk részt a mai napig eddig utoljára az akkori nevén még Lakáskultúra Kiállításon, ami a Szima csarnokban volt. (A mai neve: konyhakiállítás)

Az utolsó megrendezésre kerülő Bútorvilág Kiállításon is ott volt a Cliff, majd legközelebb a Lakáskultúra kiállításon mutatta be szimmetrikus konyháját.

2011. Lakáskultúra Kiállítás
2013. Bécsi kiállítás

A bécsi kiállításon

Bemutattuk a modern megjelenésű Palace konyhabútorunkat és a mai napig sokak kedvence a Shalem konyhabútor is képviseltette magát a rendezvényen.

A kiegészítők (asztalok, székek) is mind a Cliff tervezői által lettek megálmodva és saját bútorgyárunkban készültek.

2013. Bécsi kiállítás
2017. szeptember: 3. konyhastúdió

Cliff konyhastúdió Sopron szívében

2017 szeptember 20-án nyitottuk meg legújabb konyhastúdiónkat Sopronban a II: Rákóczi Ferenc utca 9-es szám alatt.

A költözés rengeteg újdonságot is hozott magával. A stúdióba érkező vendégeket nagyon kellemes körülmények között fogadjuk. Elsősorban az időtálló Vintage konyhabútorokban szeretnénk egyedit és kiemelkedők alkotni. Ez mellett természetesen modern designú konyhabútorok is gyakran találnak otthont nálunk.

2017. szeptember: 3. konyhastúdió
2018. május

25 évesek lettünk!

A 2018-as év az ünneplésről szól! Rengeteg meglepetéssel készülünk nektek!

2018. május

Konyhatörténelem - Háttér

A 1989-es évet követően sorra zártak be a nagy magyar bútorgyárak, mint a Tisza, Csongrád, Dália. A nagy és biztosított felvevőpiac után az átállás nehézkes volt. Ez adott felemelkedési lehetőséget a kisebb családi bútorvállalkozásoknak. A környezethez való igazodás, a trendek folyamatos követése volt az egyik fő versenyelőnye a kis vállalkozásoknak. Az érdeklődők is szívesen vették a személyes segítséget a szakértőktől és gyakran maguktól az alapítóktól.

Kis kezdetből nagy csodák…

Az alapelvek, amiktől ma sem térünk el

 A Cliff Konyhák Kft 1993 óta foglalkozik konyhabútorgyártással. Apró asztalos üzemként kezdtük mára pedig egy több mint 2000 négyzetméteres üzemcsarnokkal, XXI századi automatizált gyártósorral és egy több, mint 20 főből álló szakképzett csapattal dolgozunk. A legfontosabb azonban nem változott: tudjuk, akik a konyháinkat használják azért választották a Cliff konyhabútorokat, mert jó minőségű és szép konyhát szeretnének otthonukba. Ez meg is határozza a minőségi elvárásainkat: praktikus, szép, stílusos konyhákat készítünk olyanok számára, akik konyhájukat évtizedekig szeretnék használni.

Nagyon köszönjük a megtisztelő díjazást!

2018 a Családok Éve és ebből az alkalomból 42 díjazott cég között a Cliff konyhák kft is megtisztelő elismerést kapott. 
Nagyon jó, hogy egyre több és több cég számára fontos Magyarországon a családok támogatása segítése.

A pályázat célja olyan munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok támogatása, melyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Ezen a linken több információt találtok a rendezvényről:
https://csaladokeve.hu/…/uj-csaladbarat-munkahelyek-szulett…

Scroll to Top
Scroll to Top